Csak most csak nálunk

Heti Menü
Heti Menü

Hónap whiskyje

Macallan Amber

Macallan Amber

100%-ig sherry hordóban érlelt, 100%-ig természetes szín, 100% Macallan! Amber – Borostyán: kezdetben virágos … tovább>

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj a programokról!

le szeretnék iratkozni>

Fiktív Világa

Hétköznapi csoda

a Fiktívben

Nem volt semmi, tegnap az immár állandóra tervezett csütörtöki Fiktív Swing Band előadás. Telt ház és mindent átható zene. Egyszer csak azt kezdtem érezni, amit utoljára talán 10 éve Stuttgartban egy Cortijo nevű spanyol étteremben, ahol, ha nem is swinget, de mesterfokon adnak szíveknek, lelkeknek flamencot. Ha a két zenestílust nem is lehet összehasonlítani, magát az érzést, hogy egy vendéglátóipari egységben nem csak gépzenére lehet automatikusan iszogatni, majd egyszerűen hazamenni, mindenképpen át lehetett élni, sőt át is éltem. Nagyon jó volt ismét átérezni és körülnézve azt tapasztalni, hogy mások is így vannak ezzel.

Talán újra feléled a régi, igazi vendéglátás, akár kis-zenekarokkal, akár a már rég elfelejtett bárzongoristával, akinek az elmaradhatatlan konyakja és a félig elnyomott szivarja ott található a pianínója tetején..?

Remélem, így lesz mind több helyen és végre kiléphetünk a megszokott kommersz vendéglátás csapdájából, amelyben nem csak leugrunk egy italra, hanem észrevétlenül szórakozunk is egy kicsit. A tegnap este egy volt a nagyon ritka hétköznapi csodák közül.

 

// Beküldte: Szabibácsi

« vissza az előző oldalra