Csak most csak nálunk

Heti Menü
Heti Menü

Hónap whiskyje

Macallan Amber

Macallan Amber

100%-ig sherry hordóban érlelt, 100%-ig természetes szín, 100% Macallan! Amber – Borostyán: kezdetben virágos … tovább>

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj a programokról!

le szeretnék iratkozni>

Fiktív Kult

Előkerült Jean-Paul Sartre harminc éve eltűnt sírköve

Kolumbiában...

A követ Arnulfo Valencia kolumbiai író hagyatékában, könyvek közé rejtve találták meg családtagjai. Lánya, Tania Valencia szerint apja röviddel a halála előtt beszélt neki a sírkőről.

William Ospina író, Valencia egyik barátja a síremlék bemutatásakor elmondta, Valencia régen már mesélt neki arról, hogy egy párizsi látogatása során a Montparnasse temetőből ellopta Sartre sírkövét. Ospina azonban mindig is azt gondolta, Valencia csak viccel. Sartre nagy rajongója valószínűleg nem tudta, mit tegyen a kővel, és csak azért lopta el, hogy valami olyan legyen a birtokában, amely ennyire szorosan tartozik az általa csodált Sartre-hoz.

A sírkövet várhatóan elárverezik, a bevételt pedig egy Calíban lévő költészeti alapítvány kapja - mondta José María Borrero író, Valencia egyik barátja. Az eredeti ötletet, hogy a sírkövet egy bocsánatkérő levél kíséretében visszaküldjék a francia kormánynak, időközben elvetették.

Sartre sírján hosszú ideje egy új, közös sírkő áll, amelyet a filozófusnak és Simone de Beauvoirnak, az író 1986-ban elhunyt szintén író-filozófus élettársának emeltek.

Érdekes kiállítás nyílt Bécsben - Botrányfotók a bécsi Kunst Hausban- klikk ide

« vissza az előző oldalra